Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015








Αλληλέγγυες Σκέψεις


 Αν μπορούμε να θέσουμε ένα πολύ σημαντικό θέμα στις μέρες μας είναι η λεγόμενη Αλληλεγγύη.

Ας υποθέσουμε με απλά λόγια ότι είμαστε μια τοπική μικρογραφία του πολιτισμού μας.
Έχουμε ο καθένας μας μια υλική Ανθρώπινη μορφή μαζί με όλα τα συναισθήματα μας όπως σίγουρα θα έχουμε  και αυτό το όμορφο πολύτιμο και εκφραστικό συναίσθημα κάπου κρυμμένο μέσα μας.

Η σημερινή εποχή με τις δύσκολες συνθήκες επιβίωσης, δυστυχώς μας απομακρύνει από τις κοινωνικές σχέσεις και δημιουργεί αυτονόητους φραγμούς και αδικαιολόγητα μίση όπως και απάθειες μεταξύ μας.
Το να έχεις σεβασμό και να σκέφτεσαι και την δύσκολη κατάσταση του συνανθρώπου σου εκτός  από την δική σου θεωρείται πολυτέλεια.

Ο ορισμός του να είσαι αλληλέγγυος δεν είναι μόνο η δική σου προσφορά, αλλά και η αμοιβαία ανταπόδοση, αλληλο υποστήριξη από κοινού!

Αυτό το υπέροχο λοιπόν συναίσθημα, γιατί έτσι το θεωρώ , έχει σημαντικά προτερήματα στο να αποκτήσουμε μεταξύ μας εμπιστοσύνη, να είμαστε πιο ενωμένοι στις δυσκολίες, να μάθουμε να σεβόμαστε και να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας.
Μπορείτε να αναρωτηθείτε πόσο σημαντικό θα ήταν αν μπορούσαμε να εκφράσουμε και να αναδείξουμε με πράξεις πως μπορούμε να συνεισφέρουμε;

Παράδειγμα, όταν ενωθεί μια μάζα για μια τυχαία περίπτωση υποστήριξης του ενός, αυτός ο ένας μετέπειτα δεν θα ενταχθεί στην μάζα;
Έτσι δημιουργείται από κάθε έναν μας ξεχωριστά ένας κρίκος, ώσπου όσο μεγαλώνει γίνεται μια μεγάλη αλυσίδα τόσο δυνατή, που δεν έχει σκοπό να σπάσει παρά να ενώσει και να δέσει όλο και περισσότερους ανθρώπους. 

Με αυτό το παράδειγμα της αλυσίδας μπορούμε να καταφέρουμε κάτι το σημαντικό και αξιόλογο δίχως εγωισμούς και εγωκεντρισμούς.
Θεωρούμαστε πιο δυνατοί και έμπιστοι μεταξύ μας για να προχωρήσουμε.
Γινόμαστε όλο και πιο άφθαρτοι και χαρισματικοί και καταφέρνουμε  με σωστά επιχειρήματα να δώσουμε στον συνάνθρωπο μας να καταλάβει, πως στις δύσκολες συνθήκες επιβίωσης δεν πρέπει να νιώθει απομονωμένος και κλειστός από την κοινωνία.

Δεν ισχύει η φράση στα δύσκολα μόνοι παρά μόνο κατά επιλογή!
Για κάθε περίπτωση ξεχωριστά, υπάρχουν άνθρωποι που καταφέρνουν με κάθε τρόπο να στηρίξουν και είναι αποδεδειγμένο πως κάθε φορά ανά περίπτωση να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα!
Έτσι με αυτό τον τρόπο και ο ίδιος που θα εμψυχωθεί και με τον καιρό θα ορθοποδήσει, θα επιδιώξει να ενταχθεί για να προσφέρει με τον δικό του τρόπο και ο ίδιος στην κοινωνία!

Πράξεις αλληλέγγυες, ομαδικές δράσεις και ανθρώπινες συνεισφορές! 

Έτσι μόνο μπορεί να τηρηθεί ο λεγόμενος θεσμός, έχοντας από κοινού σκοπούς να διατηρούμε τους όρους της αξιοπρέπειας, να αποβάλλουμε τον κάθε διχασμό και υποβιβασμό και να επιδιώκουμε με εμπιστοσύνη να δυναμώνουμε και να κάνουμε πιο ισχυρή την ανθρώπινη αλυσίδα!

Τι λέτε αξίζει τουλάχιστον να το προσπαθήσουμε; 
N.F


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογήστε το μύνημά σας