Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015



ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΟΝΤΑ» ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ.
ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ.






Ήταν πάντα ξεκαρδιστικό να ακούμε αυτούς τους ευρω-φανατικούς (που έχουν συμβάλλει πολύ στην κατάσταση της Ευρώπης που εξοντώνεται δημοκρατικά και καταρρέει οικονομικά), να προειδοποιούν τους Έλληνες ότι βρίσκονται «επικίνδυνα κοντά» - όπως είπε ένας αξιωματούχος της Ε.Ε.- στο να βγούν, από αυτό το πράγμα που τους έχει καταστρέψει.


Έχουμε εξιστορήσει την κατάρρευση της Ελλάδας, της Ισπανίας και άλλων Μεσογειακών χωρών, τα τελευταία χρόνια, σε αυτό το site, και έχουμε τονίσει την κοινωνική αποσύνθεση, την οικονομική καταστροφή και την αποτυχία των συστημάτων υγείας, την αύξηση του παιδικού υποσιτισμού και την αναπόφευκτη αύξηση των ακραίων αριστερών και πολύ δεξιών κομμάτων στα οποία στρέφονται οι απελπισμένοι πολίτες – όπως έκαναν στα 1930 στη Γερμανία – από τις γελοιοποιημένες συντεχνίες των «κεντρώων κομμάτων», και των υπερεθνικών τους συμμάχων, ως στα πολιτικά άκρα. Αυτά τα άκρα, δημιουργήθηκαν από κάποιους, που επίσης αποκαλούνταν δημοκράτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα δημιουργήθηκε από την ευρωζώνη και από τη θαυμάσια και αδιάφορη αρχηγό της, Άνγκελα Μέρκελ.

Τα προβλήματα χρέους στην Ελλάδα ξεκίνησαν μόλις η χώρα μπήκε στο Ευρώ, και τα καταστροφικά ποσοστά αυτοκτονιών στη χώρα απογειώθηκαν, όταν επιβλήθηκε  η λιτότητα, από τους κομισάριους της Ευρώπης, από το 2011.

Από μια πρόσφατη ακαδημαϊκή μελέτη προκύπτει ότι, μέσα σε 30 χρόνια, οι μήνες με τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα, σημειώθηκαν το έτος 2012.  
Η μετάβαση στα νέα μέτρα λιτότητας τον Ιούνιο του 2011, σηματοδότησε την απαρχή μιας σημαντικής, απότομης και συνεχούς αύξησης στο γενικό σύνολο των αυτοκτονιών (+35,7%), και στις αυτοκτονίες ανδρών (+18,5%).

Οι αυτοκτονίες ανδρών στην Ελλάδα, είχαν επίσης υποστεί σημαντική, απότομη και σταθερή αύξηση, και τον Οκτώβριο του 2008, όταν ξεκίνησε η Ελληνική κρίση, (13,1%), και μία απότομη αλλά σύντομη αύξηση, τον Απρίλιο του 2012, όπου ακολούθησαν δημόσιες αυτοκτονίες, ως απάντηση στα μέτρα λιτότητας (+29,7%).

Οι αυτοκτονίες γυναικών στην Ελλάδα, υπέστησαν επίσης απότομη και σταθερή αύξηση, από τον Μάιο του 2011 κι έπειτα από την ύπαρξη γεγονότων - σχετικών με τη λιτότητα (+35,8%).   



Στην Ελλάδα, γνωρίζω από προσωπικούς μου φίλους, ότι μετά από χρόνια, επικρατεί η κοινωνική υποβάθμιση, η οικονομική δυστυχία και η φτωχοποίηση οικογενειών. Επικρατεί επίσης ένα ροκάνισμα ψυχολογικού πόνου, που φέρνει διχόνοια ανάμεσα σε φίλους.

Όπως μου γράφει ο φίλος μου:

«Η συνεχόμενη κρίση πραγματικά σου τσακίζει τα νεύρα. Δεν υπάρχουν πια συζητήσεις μεταξύ φίλων, που δεν επικεντρώνονται στην «κρίση», και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μη θέσουμε σε κίνδυνο τις φιλίες μας όταν πάνω στην κουβέντα «ανάβουν τα αίματα», μερικές φορές προκύπτουν κενά μεταξύ των απόψεων.»

Παρόμοια κενά θα είχαν ανοίξει πολύ καιρό πριν (και θα ανοίξουν σύντομα) μεταξύ των Εθνών της Ευρωζώνης, μεταξύ της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, μεταξύ των Βορειο-ευρωπαϊκών κρατών και των Μεσογειακών χωρών.

Το ΔΝΤ έχει καταστραφεί ιδιαίτερα, από αυτή την κρίση, αφού παραδοσιακά εφαρμόζει μια φόρμουλα για τους οφειλέτες που βασίζεται σε θυσίες αρχικά, αλλά μετά ακολουθεί η ευκαιρία ανάκαμψης, μέσω της υποτίμησης του εθνικού νομίσματος, προωθώντας έτσι τις εξαγωγές και παρεμποδίζοντας τις εισαγωγές.
Αυτό όμως δεν μπορούν να το κάνουν σε κανένα κράτος της Ευρωζώνης, επειδή το ευρώ σταθεροποιείται σε (ξένη) ισοτιμία για όλα τα κράτη-μέλη, τα οποία δεν μπορούν να ελευθερωθούν.
Όλη η δυσκολία οφείλει να είναι μέσω της «εσωτερικής υποτίμησης», (χαμηλότεροι μισθοί, χαμηλότερες τιμές, λιγότερες δημόσιες δαπάνες), η οποία είναι θάνατος για μια χώρα με τεράστια εσωτερικά και εξωτερικά χρέη, όπως των Ελλήνων.



Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΝΤ

Το ΔΝΤ είχε επίσης χτυπηθεί. Ήταν δυστυχώς όταν ο Βρετανός υπουργός οικονομικών George Osborne, υποστήριξε το γαλλικό ευρω-φανατισμό, και η Γαλλίδα πρώην υπουργός του υπουργικού συμβουλίου Christine Lagarde, έγινε επικεφαλής του ΔΝΤ, (ένας από τους υφισταμένους της, ο Olivier Blanchard, επίσης Γάλλος, πριν από λίγο καιρό, επιτέθηκε στην βρετανική οικονομική πολιτική λέγοντας πως ήταν μια καταστροφική συνταγή – ακριβώς πριν από την τεράστια ανάκαμψη που σημείωσε η βρετανική οικονομία, η οποία ήταν μακράν υγιέστερη συγκριτικά με κάθε άλλη χώρα της Ευρωζώνης!)

   Η Lagarde , σε αντίθεση με όλη την παράδοση και την εμπειρία του ΔΝΤ, για τη διάσωση των υπερχρεωμένων χωρών, λειτούργησε ως ευρω-συντεχνιακός παρείσακτος στο ΔΝΤ, και συντάχθηκε με την επίθεση των Γερμανών και της ΕΚΤ προς τους Έλληνες, των οποίων η τεράστια αύξηση των χρεών (τουλάχιστον από το 2010), σχεδιάστηκε όχι για να σώσει την Ελλάδα, αλλά -προσωρινά- για να σώσει το ευρώ.








ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΕΚΤ ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Η ΕΚΤ από την επιβολή αυτών των χρεών στην Ελλάδα και από την  απαίτησή της για ακόμη περισσότερη λιτότητα σε μια χώρα που ήδη βρίσκεται μέσα στο φαύλο κύκλο του αποπληθωρισμού του χρέους της, έχει αναγκαστεί να αναλάβει όλο και περισσότερες υποχρεώσεις – ακόμη, αναγκάζει κι άλλες χώρες μέλη της ευρωζώνης (πολλές από τις οποίες είναι ελαφρώς σε καλύτερη θέση από τους Έλληνες), να δανείζουν χρήματα στους Έλληνες, τα οποία δεν θα καταφέρουν ποτέ να αποπληρώσουν.

Φτωχές χώρες όπως η Εσθονία, η Σλοβακία, η Ισπανία, η Μάλτα και η Ιταλία, έχουν «ανοίγματα» περίπου 4% του ΑΕΠ η κάθε μία.

Προς το παρόν, αυτά αποτελούν ακόμα υποχρεώσεις και όχι ζημίες, κι έτσι μπορούν σε κάποιο επίπεδο να καλυφθούν.

Επιπλέον, η μαζική ποσοτική χαλάρωση από την ΕΚΤ, περισσότερο καλύπτει τις πραγματικές υποχρεώσεις, των κρατών-μελών της ευρωζώνης.

Αλλά όταν (αν όχι) η Ελλάδα χρεοκοπήσει αυτές οι ζημίες θα είναι και αναγνωρίσιμες και προφανείς.

Πολλοί από τους ευρω-φανατικούς πολιτικούς, θα εκτεθούν.

Η ίδια η ΕΚΤ, δεν θα μπορούσε να επιβιώσει από μια ελληνική κατάρρευση, έχοντας ξοδέψει 138 δις ευρώ, για τη διάσωση των ελληνικών τραπεζών, και όντας η ίδια μπροστά στην έκθεση των κρατών-μελών σε 331 δις ελληνικού χρέους – δείτε τον πίνακα:


Ολόκληρη η ευρωζώνη, έχει χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ πάνω από 90%, και γνωρίζουμε από όλη την οικονομική εμπειρία, ότι δεν είναι καλό το ρητό που λέει : «Κοιτάξτε τη Γερμανία και κανένα δυό ακόμα μέλη που τα πάνε τόσο καλά με τόσα λίγα χρέη» , γιατί πάντα τα λίγα είναι τα χειρότερα χρέη και οι χειρότεροι οφειλέτες αυτοί που προκαλούν την κατάρρευση ολόκληρου του συστήματος.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει στην ευρωζώνη. Η ταλαιπωρία της ήταν μεγάλη και θα γίνει ακόμα πιο καταστροφική αν είναι να παραμείνει.

Φεύγοντας από το ευρώ, θα ήταν αρχικά επώδυνο, αλλά έχοντας το δικό της νόμισμα και καλή θέληση από τους λαούς της Ευρώπης και αλλού, (και όχι από τις καταχρηστικές κυβερνήσεις) , η Ελλάδα, (όπως έγινε με την Ισλανδία, η οποία απέφυγε την ένταξη στην Ε.Ε.), θα ηγηθεί προς την ανάκαμψη, την αποκατάσταση της κυριαρχίας, της δημοκρατίας και το ανεκτίμητο αίσθημα της εθνικής ελευθερίας.

Rodney Atkinson


Posted By: Rodney Atkinson , on: June 19, 2015 In: News


Δείτε το κείμενο στα αγγλικά :


http://freenations.net/greeks-dangerously-close-to-freedom-and-prosperity-imf-corrupted-euro-collapsing/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογήστε το μύνημά σας